{{title}} via {{website}}
{{naam}}
{{nice_time}} Gelezen

{{title}} via {{website}}

{{naam}}
{{nice_time}} Gelezen
Gelezen {{naam}}
{{title}} {{website}}
{{nice_time}}
Gelezen {{naam}}
{{title}} {{website}}
{{nice_time}}
{{naam}}
{{naam}}
{{naam}}


Header Image Mol

Pimpernieuw en plantenasiel Plantaardig uit Mol openen vandaag op nieuwe locatie in het voormalig parochiecentrum van Mol-Donk

8 maanden geleden
REDACTIE

Pimpernieuw en plantenasiel Plantaardig openen vandaag terug hun deuren op een nieuwe locatie in het oude parochiecentrum van Mol-Donk. Ze moesten hun oude locatie aan de Turnhoutsebaan verlaten omdat daar binnenkort nieuwe gebouwen zullen opgetrokken worden. We gingen alvast even in avant-première kijken bij de groep vrijwilligers achter deze organisatie

De nieuwe inrichting van het plantenasiel en Pimpernieuw in Mol-Donk

We ontmoeten Riet Bensch, Wanda Rieborn, Anne Denys en Joke Poelmans in hun nieuwe gebouw in Mol-Donk, zij zijn vier van de vele vrijwilligers die mee instaan voor Pimpernieuw, een upcycle-atelier en het plantenasiel Plantaardig. "We bestaan al sinds eind 2017" zegt Wanda, "Toen zijn we gestart met enkele reizende planten in de TISP in Mol. Nadien konden we verder uitbreiden naar de locatie aan de Turnhoutsebaan."

Er is voor iedereen wel iets naar keuze in het plantenasiel

Opnieuw open na verhuis

Vandaag openen ze opnieuw de deuren voor bezoekers en klanten, na enkele weken hard werken om alles in orde te brengen. "We hebben zeker de afgelopen week nog hard doorgewerkt om alles op tijd klaar te krijgen" zegt Riet, "We moesten uiteindelijk een week vroeger verhuizen dan verwacht dus kwam alles echt op een hoop bij elkaar. Maar het is uiteindelijk allemaal goed gekomen en het resultaat mag er zijn."

Enkele van de vrijwilligers aan het werk met de laatste loodjes voor de opening

Drukke afgelopen maanden

Hoewel de winkel de afgelopen maanden ook even gesloten was werd er bij Pimpernieuw zeker niet stilgezeten. "We hebben zo'n 7500 mondmaskers genaaid voor onder andere de Gemeente Mol, het ziekenhuis en andere zorginstellingen. En in latere fase ook voor particulieren. " zegt Anne, "Maar ook schorten voor de Witte Mol. We maken die allemaal met materialen en stoffen die we krijgen van de mensen en die hier worden binnengebracht. Iedereen heeft van thuis iets gedaan wat hij kon; naaien, ... omdat we niet met iedereen konden samenkomen, maar alles is goed gelukt."

Ook achteraan in het gebouw wordt gebruik gemaakt van de lokalen. Hier bevindt zich het stek-atelier waar planten verzorgd worden, ...

Uiteenlopende activiteiten

Pimpernieuw is niet enkel een winkel maar biedt ook tal van workshops; het maken van terrriums, kokedama, goed snoeien en verplanten, en dat voor iedereen die dat wenst. "Normaal hadden we zo in maart tal van workshops gepland voor een school in Mol, maar die zijn niet kunnen doorgaan door corona" zegt Joke, "Naast workshops bieden we ook een nuttige dagbesteding voor personen die terug willen instappen op de arbeidsmarkt en werken we samen met de Witte Mol, het OCMW, CGG Kempen, vzw Werkervaringsbedrijven en CVO EduKempen voor taalstages"

Pimpernieuw en het plantenasiel Plantaardig zijn open vanaf 12 september, openingsuren zijn beschikbaar op hun website. Je kan ze terugvinden in het oude parochiecentrum van Mol-Donk, St. Antoniusstraat 2 te Mol. Meer informatie vind je ook op www.pimpernieuw.be, www.plantenasiel-plantaardig.be of op hun Facebook-pagina. Ze blijven ook nog steeds op zoek naar een vaste locatie voor hun activiteiten aangezien ze nu slechts tijdelijk terecht kunnen in Mol-Donk.


© Foto's Florian Smeyers voor Nieuwsuit.beOok interessant

Net binnen


Wij maken gebruik van cookies om uw website-ervaring beter maken.